Кокосовий брикет Ceres 0,5 кг
Кокосовий субстрат, пресований в брикетах по 0,5 кг. При додаванні води набухає до об'єму 7 літрів.
- 100% органічний і екологічно чистий матеріал
- Прекрасна пористість і водоутримуюча здатність
- Швидке проростання насіння і більш розвинена корінна система
- EC&pH показники оптимальні для зростання більшості рослин
- Можливість тривалого використання і не вимагає утилізації
- Збалансованість всіх поживних елементів
100% натуральний продукт для вирощування квітучих і декоративно-листяних культур. Матеріал складається з мільйонів мікроскопічних губчастих волокон кокосового горіха. Завдяки доскональній капілярній системі відбувається рівномірний розподіл води та утримання загальної вологи. Дуже сильна пористість дає можливість вільного доступу повітря по всьому об'єму субстрату.
Завдяки таким умовам відбувається добрий розвиток кореневої системи і надземної частини рослин.
Приготування субстрату.
- Кожен спресований Кокосовий брикет 0,5 кг залити 5 літрами холодної води.
- розмокає 15-20 хвилин, збільшуючись в обсязі до 7л.
Перед використанням пресований кокосовий торф CERES слід розмочити у воді. Вбираючи воду, він швидко збільшує свій об'єм у декілька разів. З півкілограмового брикету – 6...7 л.
!!! Чим нижче солевміст в кокосовому торфі, тим вище його якість, тому рекомендується після розбухання кокосовий торф додатково промити.
Застосування.
Замість квіткової землі, торфу або звичайної садової землі для будь-яких рослин декоративно-листяних або квітучих вазонних, балконних, і т. д., а також для висіву насіння та пересадки розсади ви використовуєте Кокосовий субстрат.
Кокосовий торф CERES: ідеальне середовище для Ваших рослин
З санскриту назва кокосової пальми перекладається як «дерево, яке задовольняє всі життєві потреби». На малайською мовою вона називається «деревом тисячі застосувань». Напевно, єдиною незатребуваною частиною кокосової пальми була до недавнього часу шкірка кокосових горіхів, точніше, її речовина, що залишається після відділення кокосового волокна (койра). Однак виявилося, що цей матеріал, що отримав назву «кокосовий торф», будучи застосований в якості субстрату, забезпечує оптимальні умови в кореневій зоні і зберігає їх протягом декількох років, істотно перевершуючи як звичайний торф, так і інші представлені на ринку субстрати.
Кокосовий торф – найважливіший, але не єдиний представник кокосових субстратів. У загальному випадку, кокосовий субстрат – це органічна середовище для вирощування овочів, фруктів, ягід, грибів, декоративних та інших культур, сировиною для якої служить шкірка кокосових горіхів.
Переваги кокосового торфу CERES спробуємо висвітлити у порівнянні з найбільш значущими альтернативами, якими є грунт, торф, мінеральна вата.
Стерильність
Відсутність в кокосовому торфі шкідливих організмів, перш за все, оцінять ті виробники, які вирощують рослини в ґрунті, борючись з дедалі посилюється протидією хвороб і шкідників. При цьому, будучи органічним субстратом, а отже біологічно активним, кокосовий торф швидко заселяється корисною мікрофлорою і микрофауной, які створюють природну захист від патогенів.
Висока водоутримуюча здатність
Завдяки губкообразной структурі, кокосовий торф утримує води до 8 разів більше власної ваги, змагаючись за цим показником з мінеральною ватою і набагато перевершуючи торф.
Гідрофільність
На відміну від гідрофобних торфу і мінеральної вати, кокосовий торф «любить» воду, тобто, будучи висушений, з легкістю набирає вологу заново.
Висока воздухоемкость
По здатності забезпечувати оптимальне співвідношення повітря та води в кореневій зоні з кокосовим торфом може змагатися хіба що мінеральна вата – недарма ці два субстрату є безперечними лідерами по використанню для гідропоніки. Однак якщо перезволоження мінеральної вати негайно зумовлює брак повітря в кореневій зоні і, як наслідок, гальмує розвиток кореневої системи, то кокосовий торф, зважаючи на високу порозности, навіть при повному насиченні водою забезпечує коріння достатньою кількістю кисню. Взагалі, кокосовий торф є більш толерантним субстратом, ніж мінеральна вата, вибачливим агрономічні огріхи і легше переносить стресові ситуації.
Стійкість до розкладання
Високий вміст лігніну в кокосовому торфі уповільнює його розкладання, завдяки чому він тривалий час (до 5 років) зберігає свої фізико-механічні характеристики, не ущільнюючись і не знижуючи вологоємність та повітроємність. Це одна з головних переваг у порівнянні з торфом, який досить швидко розкладається.
Оптимальний рН
На відміну від торфу, що має кислу реакцію, кокосовий торф не вимагає регуляції кислотності, оскільки має сприятливий для більшості рослин рН 5,6…6,8.
Буферність
Певною мірою кокосовий торф здатний накопичувати поживні елементи та віддавати рослинам у разі їх нестачі.
Простота утилізації
На відміну від мінеральної вати, утилізація якої представляє серйозну проблему, кокосовий торф після використання просто заорюється у ґрунт, покращуючи його структуру.
Якість кокосового торфу залежить від місця проростання кокосу та від технології переробки кокосової шкірки. Спочатку шкірка має, як правило, високий вміст калію, натрію та хлору, а також підвищений загальний вміст солі. Щоб привести ці параметри в норму, кокосова шкірка місяцями вимочується у прісній воді: чим довше вимочується, тим нижчий вміст солей. При цьому важливо не перестаратися, оскільки кокосовий торф схильний до процесів старіння. «Молодий» кокосовий торф чудово розбухає з пресованого стану, у той час як у «старого» можуть виникати проблеми, що особливо не допустимо для кокосових матів. Кокосовий торф CERES – це завжди «молодий» кокосовий торф, який чудово розбухає, але при цьому й достатньо промитий.
Істотним є також характер сушіння кокосового торфу після вимочування. Кокосовий торф CERES сушиться природним чином, тобто на сонці, оскільки застосування сушильних установок погіршує фізико-механічні характеристики кокосового торфу та знижує його біологічну активність.
Просіюється кокосовий торф CERES відповідно до побажань замовника, які диктуються призначенням субстрату. Для пророщування насіння і вирощування розсади потрібно більш дрібний кокосовий торф, якщо ж передбачається тривале вирощування культури, переважно грубіший.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип | Кокосовий субстрат |
- Ціна: 53 ₴